• Afgang fra Vallensbæk
  • Hvilken vej skal vi far?
  • Er det hul stort nok?
  • Der ser mørkt ud
  • Flot kajplads
  • Flyt jer her kommer en fra VBK
  • Lange arme

Information til medlemmer

Rejseberetning fra S/Y Gefion til VBK

Skrevet af Henrik Flørnæs

Indledning:
For dem det kunne have interesse i at læse om vores lille familie, beslutningen om at stoppe vores arbejder, tage børnene ud af skole (orlov), og drage af sted til Middelhavet i et lille års tid.

Rejseberetningen er skrevet til VBK på foranledning af bestyrelsen henvendelse om, at skrive lidt til nyhedsbrevet – hvordan sejlads også kan være udover fritidssejlads. Heldigvis er vi jo ikke et enestående eksempel. Der har således været en del, både tidligere og nuværende medlemmer af VBK, der har været på både større, længere og ikke mindst mere oplevelsesrige ture end vores, men dette er vores lille families beretning om beslutningen, planlægning og ikke mindst rejsen.

Hvis vores beretning kan skabe inspiration for andre til at drage ud i verden, lade minderne komme tilbage til dem som allerede har været af sted, eller blot være til interessant læsning, der måske kan bringe et smil eller en god følelse frem, for alle andre. Så har beretningen været al indsat værd.

Del 1 – beslutningen

Sejlads – hvad er det for noget – hvorfor gør i det – regner det ikke altid – hvis det ikke regner, blæser det så ikke – er det ikke som at leve i en dåse – ja spørgsmålene er mange for folk der ikke har prøvet at sejle.

På sin vis kan mange af spørgsmålene have sin berettigelse, for sande er mange af dem jo, isoleret set og i sin enkelthed.

Hvorfor beslutter man sig så for at vælge at ”trække stikket” for en periode på et lille år? Tage børnene ud af skolen for at hjemmeskole dem. Sige sit job op / eller stoppe alle projekter man arbejder på. Alt dette samtidig med at familielivet fungerer på bedste velgående, villa i Solrød, to gode jobs’ samt to børn der trives i bedste velgående med skole, fritidsaktiviteter og venner.

Måske svaret kan komme i denne, samt efterfølgende rejseberetninger, fra S/Y Gefions færd igennem de Europæiske kanaler og videre ud i Middelhavet.

Billede 2 – koldt sejlervejr i Danmark.

På vej på arbejde en tidlig forårsmorgen 2021 ramte tanken mig igen, hvor kunne det væres fedt at drage afsted på en længere sejltur. Kristina og jeg havde jo til hudløshed talt om, at den dag børnene var gamle nok til at klare sig selv i Danmark, så ville vi sejle af sted på ubestemt tid til fremmed destinationer, afsidigets alt.

Tanken om sejlads var jo ikke ny for os. Min familie havde sejlet fra før jeg blev født, og Kristinas forældre havde købt deres båd, da Kristina var 3 år gammel. Begge vores sommerferier, weekender og alt hvad der

ellers var af helligdage hen over sommeren, var således for vores begge vedkommende, gået med at sejle Danmark og Sverige tyndt med vores forældre.

Den lidt primitive livsform lå således ikke langt væk fra nogle af os, og vi har da også on/off i vores tid sammen, haft mulighed for at dyrke sejladsen, enten i lånte både af venner eller familie, ellers nogle af vores egne både, der igennem tiden har været i familiens besiddelse.

Jeg har siden barnsben altid været fascineret af langturssejladsens eventyr, og har da også længe før Med kurs mod fjerne kyster, været tro læser af Troels Kløvedals’ rejseberetninger, og ikke mindst hans Tv-programmer fra nogle af hans rejser med Nordkaperen rundt omkring i verden. Jeg kan således huske, at mine forældre havde optaget en del af hans programmer på VHS, og sammen med Emil fra Lønneberg, så var det nok nogle af de mest slidte bånd vi havde.

Tanken om at opleve fremmedestinationer fra søvejen, og et fast liv ombord på et skib, har altid haft min nysgerrighed. Tanken – Drømmen har altid været der, men der er langt til at lade drømme bliver til virkelighed. Mit første skridt i den retning, var da jeg mødte Kristina. Hun tilkendegav nemlig meget hurtigt, at hun også havde en drøm om, at opleve verdenen fra søvejen. Således kom drømmen en smule nærmere, når nu jeg måske havde én at gøre drømme til virkelighed med.

Og med vores nu fælles drømme, så rammes de fleste familier af hverdagens-hamsterhjul med villa, vovse og Volvo og da slet ikke og tale om de 2 små letmatroser, der havde beriget vores familie med deres tilstedekomst.

Billede 3: Kristina & Henrik anno 2018

Således blev hverdagen præget med endnu mere hamsterhjul med madpakker, aflevering, afhentning, transport til aktiviteter og venner. Alt var fryd og gammen og skrevet lige efter den stereotype drejebog om, hvordan livet skal leves i Danmark.

Denne tidlige forårsmorgen ramte tanken mig så igen, alt imens jeg sad på Køge Bugt motorvejen i min bil. Hvor kunne det være fedt – fedt på ubestemt tid at opleve verden fra den båd. Det som Kristina og jeg så tit havde talt om, og som jo også var planen, når børnene blev ældre, og selv kunne beslutte om de ville gøre os selskab, eller blive hjemme i Danmark – Men denne morgen var anderledes!

Hvorfor ikke gøre det nu? Hvorfor ikke gøre det imens det var muligt med små børn – Imens vi kunne hjemmeskole dem – Inden deres venner betød mere for dem, end deres gamle mor og far.

Billede 4: Letmatroserne Silje & Dante

I stedet for den helt store tur ud i verden, så var det måske muligt, med en lille smuttur til Middelhavet. Bare lige et lille års tid. Nogle gange så skal der smedes mens jernet er varmt. Så derfor ringede jeg straks til Kristina, der også sad på Køge Bugt motorvejen i sin bil, på vej på arbejde. Kristina var som altid med på den værste og klar på oplevelser, og således blev det besluttet – denne morgen – på vej på arbejde, at vi skulle en tur til middelhavet.

Så manglede de små dele og beslutninger bare lige – Hvad skulle vi sejle i, hvad skulle vi gøre med vores arbejder, og hvad med ungernes skoler? Men det var jo mindre beslutninger, nu hvor den store beslutning var truffet – vi skulle til Middelhavet!

Billede 5: Køge Bugt motorvejen, når den er bedst.

 

På undersiderne kan du finde div. nyhedsbreve, referater og klubbens vedtægter.

Der er kommet nye regler for lån af klubhuset til private fester og lign.

Du kan læse og udskrive låneaftalen her.

Benyttelse af klubhuset

Når I bruger klubhuset og har inviteret mange, så husk lige i egen interesse at tage håndklæder og viskestykker med hjemmefra. Et par ruller toiletpapir og lidt køkkenrulle, er det nok også fornuftigt at tage med. Husk på at, I ikke betaler noget for at kunne bruge huset, så tag lidt med hjemmefra.