Seneste nyhedsbrev

Vagns ”place”

Datoer til kalenderen.

Generalforsamling.

Tirsdag den 13. november kl. 18.30 ( bemærk tidspunktet ) er der generalforsamling i VBK.

I år vil det være sådan at de fremmødte kan modtage en stander pr. repræsenteret båd, da vi har konstateret at en del standere godt kan trænge til en udskiftning.

Efter at have aftjent deres værnepligt i bestyrelsen har 2 medlemmer valgt at træde ud. Den ene har skiftet til Jyllinge Havn og den anden har anskaffet autocamper – blot for at oplyse om årsagerne til deres valg.

Vi har derfor behov for 2 nye medlemmer i bestyrelsen samt en suppleant. Har du lyst til at være med i VBK’s bestyrelse og yde et bidrag til fællesskabet, så tag kontakt til formanden på 2678 6858 eller til et af de øvrige bestyrelsesmed-lemmer.

Arbejdsdag i VBK.

Lørdag den 22. september kl. 10.00 mødte de fleste bestyrelsesmedlemmer samt et enkelt medlem udenfor bestyrelsen op til arbejdsdag.

Vi fik malet svenskrødt på den ene gavl samt hvidt på vinduerne. Hullerne i soklen blev rottesikret med metalriste, stikkontakter ved panelet blev skiftet og køkkenet blev soigneret. Det positive man kan sige om antallet af fremmødte er at vi ikke gik i vejen for hinanden.

Da vejrguderne var så ”venlige” at sende en enkelt byge forbi, benyttede vi den ufrivillige pause til at spise sammen.

Vagns ”place”

Hvis I har været på Tunø, der ligger vest for den nordlige del af Samsø, har I nok oplevet en institution på den lille ø – nemlig Vagn – havnefogeden gennem rigtig mange år. Nu er det ikke sådan at Vagn kun er havnefoged. Han har mange kasketter på. Havnefoged, lejrchef på campingpladsen, turistguide på hans egen traxaservice samt gårdmand når turistsæsonen er slut.

Venlige gæster har skåret en tun i træ og sat op på havnen.

Her ser vi Vagn, der nidkært checker om alle nu også har frekventeret betalingsautomaten. Inden han fik den, kravlede han selv rundt på selv den yderst fortøjede båd i alle rækkerne for at se kvitteringen.

Gennem mange år havde Vagn en hund der hed Max.

Ovenstående er ikke en stavefejl – øen er nemlig bilfri – bortset fra enkelte håndværkerbiler, der kommer over med færgen. Al transport foretages med traktor, knallert eller cykel.

I år så vi en kuffert på hjul, der blev transporteret med knallert. Knallerten i den ene hånd og kuffertens håndtag i den anden hånd og kufferthjulene på asfalten. Der må være en speciel Ø paragraf i færdselsloven, der omhandler den slags.

Flere steder fra havnen og op på øen sælges der lokale grønsager. Kartoflerne sælges enten med skræl eller klargjort lige til at putte i gryden ( og Tunø asparges kartofler er uovertrufne ).

Købmanden ligger kun ca. 900 m oppe på øen. Udvalget af morgenbrød er et bageri værdigt og vil man ikke selv kokkerere til frokost eller aften, serveres der god mad på øens to restauranter – mejeriet og kroen.

Senest er der på havnen tilkommet et røgeri, hvor der er et lille fiskeudsalg samt en bar hvor der også sælges tappas agtige retter.

Ofte er det rigtig godt vejr på Tunø – vi har oplevet at det har regnet i Jylland og på Samsø – så var der kun blå himmel og solskin tilbage til Tunø. Det ku’ vi lige klare.

Men tilbage til Vagn, der i sin egenskab af turistguide kan fortælle at præsten går i seng med fyrpasserens kone. Det er dog ikke utugtigt, da fyret er placeret i kirketårnet og præsten også er fyrpasser.

Sidste år gik Vagn på pension og en ny havnefoged blev ansat. Lige inden han fik købt hus på øen kom kommunen og prøvede at ændre så meget på hans arbejdsområde ( udover havnen og campingpladsen skulle han være vejmand og gartner – klippe buskads ved alle øens stier ) uden at ændre på aflønningen, at den ny havnefoged sagde op lige før sejlsæsonen 2018 kom i gang.

Så skulle man finde en anden – Vagn søgte og fik jobbet tilbage – men nok kun som vikar til man finder en substitut.

Dato til kalenderen.

Søndag den 04. november kl. 14.00 – standernedhaling med ristede pølser.

Tirsdag den 13. november kl. 18.30 – generalforsamling i VBK. OBS – Det er lidt tidligere end vi plejer.

Lørdag den 8. december kl. 12.00 – sildebord – men der er også en skive flæskesteg – ( så der også er lidt til de, der ikke er til sild ).

Pris kr. 50 incl. en øl eller vand samt 2 snaps.

Betaling til konto 5475 8025 457 eller mobilepay til 26786858 ( Per Nørgaard ).

Betaling er lig med tilmelding. Tilmeldingsfrist 24. november 2018.

– o0o –